תקים פרויקט אנרגית רוח עבור EDF בעמק יזרעאל בתמורה כוללת של כ-70 מיליון ש"ח 

מדובר בפרויקט בהספק מותקן של 67.2 מגה וואט באמצעות 16 טורבינות רוח

נקסטקום (במיזם משותף עם מנרב אחזקות) הקימה עד היום חוות להפקת חשמל מאנרגית רוח הגדולות מסוגן בישראל בתמורה כספית כוללת של קרוב ל-440 מיליון שקל

מתחילת 2023 דיווחה נקסטקום על חתימת הסכמים בהיקף מצטבר של יותר מ-200 מיליון שקל בתחום האנרגיה המתחדשת.

טורבינות רוח

קבוצת נקסטקום, העוסקת בתכנון, הקמה ותחזוקה של תשתיות ופתרונות בתחומי התקשורת והאנרגיה המתחדשת, מדווחת היום על חתימת הסכם לתכנון מפורט, הקמה, תפעול ותחזוקה של עבודות ההנדסה האזרחית בפרויקט לייצור חשמל בהספק מותקן של 67.2 מגה וואט באמצעות 16 טורבינות רוח בעמק יזרעאל, בתמורה כוללת של כ- 70 מיליון ש"ח. ההסכם נחתם עם שותפויות בשליטת חברת RENEWABLES  EDF בשטחי הישובים: בית אלפא, חפציבה, עין חרוד וכפר יחזקאל.

משך הביצוע הצפוי של הפרויקט הינו כ- 17 חודשים ממועד קבלת צו תחילת העבודה והתשלום ישולם  לחברה בהתאם לאבני הדרך שנקבעו בהסכם. שיעור הרווח הצפוי להערכת החברה דומה לשיעורי הרווח לפיהם החברה נוהגת לתמחר פרויקטים לביצוע עבודות קבלניות.

ביחד עם הסכם זה, מתחילת 2023, דיווחה החברה על הסכמים בתחום האנרגיה המתחדשת בהיקף מצטבר של יותר מ-200 מיליון שקל. ההסכמים נחתמו, בין היתר, עם קבוצת דוראל ועם חברת אנרג'יקס להקמת חוות סולאריות ותחמ"שים. עם חלק מהלקוחות, נחתמים, בתום תקופת ההקמה, גם הסכמי  תחזוקה שוטפת לפרויקטים בתמורה לסכום שנתי קבוע. בנוסף, זכתה נקסטקום השנה גם במכרז של החשב הכללי במשרד האוצר לרכישה, אספקה והתקנה של מערכות תקשורת פאסיביות בהיקף הכנסות שנתי ממוצע צפוי של כ-25 מיליון שקל עבור מספר רב של משרדי ממשלה, בתי חולים וגופים ממשלתיים נוספים אחרים, בהסכם לתקופה של 3 שנים עם אופציה של החשכ"ל להארכה ב-4 שנים נוספות.

נקסטקום ממשיכה ליישם את התוכנית האסטרטגית ולמנף את היכולות והניסיון הרב שנצבר בקבוצה לטובת קידום וביצוע פרויקטים משמעותיים הן בתחומי האנרגיה המתחדשת והן בתחום תשתיות התקשורת. לנקסטקום ניסיון רב בהקמת פרויקטי רוח, לאחר שהקימה, בשותפות עם מנרב אחזקות, את שני הפרויקטים הגדולים מסוגם בישראל להפקת חשמל מאנרגית רוח עבור חברת אנלייט ("עמק הבכא" ו"בראשית") בסך כולל הקרוב ל-440 מיליון שקל, האחד בהספק של כ-190 מגה וואט והשני בהספק של כ-96 מגה וואט.